facebook

З речами на вихід у СІЗО: Зеленський підписав указ щодо військкомів із ТЦК

Зеленський ухвалив рішення РНБО про звільнення обласних військкомів.

Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради національної безпеки та оборони, яке передбачає доручення звільнити всіх начальників обласних військкоматів. Указ глави держави розміщено на сайті.

Також у повідомленні зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування. 11 серпня на засіданні РНБО було ухвалено рішення рекомендувати головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити всіх начальників обласних військкоматів.

Натомість доручили призначити військових, які пройшли фронт, але не можуть зараз воювати з причин проблем зі здоров’ям.

Таке рішення викликано тим, що останніми днями спливли гучні скандали за участю керівників військкоматів із низки областей країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наприклад, журналісти виявили у начальника територіального центру комплектування Одеської області Євгена Борисова віллу в Іспанії та дорогі автомобілі.

Окрім цього, військкома Дніпропетровської області підозрюють у незаконному збагаченні. Після таких гучних справ було доручено провести перевірки всього керівництва військкоматів у країні.

За словами президента України, всього правоохоронці розслідують уже 112 кримінальних проваджень щодо посадових осіб “військкоматів”, 33 з них уже отримали підозри.

Також Зеленський висловив думку, що керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна і чому цинізм та хабарництво під час війни – це державна зрада.

Тому він і доручив провести такі кадрові зміни й найближчим часом вони, швидше за все, будуть реалізовані.

При цьому ще вирішено, що всі кандидати перед призначенням мають пройти перевірку СБУ. Таким чином вони пройдуть ретельний відбір.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З речами на вихід у СІЗО: Зеленський підписав указ щодо військкомів із ТЦК