facebook

Дієтична кола не сприяє зниженню ваги, а також вбиває бактерії у вашому шлунку

Шість штучних підсолоджувачів, які присутні у складі багатьох безалкогольних напоїв та продуктів харчування, є токсичними для бактерій кишківника.

Дієтична кола не сприяє зниженню ваги, а також вбиває бактерії у вашому шлунку

Це стосується і аспартама, який використовується в дієтичній колі.

Дослідження проводилося збірною командою вчених з Університету Бен-Гуріона в Негеві і Нан’янського технологічного університету в Сінгапурі. Окрім аспартама, вчені оцінювали сукралозу, сахарин, неотам, благород і ацесульфам калію.

У своєму лабораторному дослідженні всі шість підсолоджувачів були піддані впливу бактерій, які зазвичай зустрічаються в кишківнику людини. Ці бактерії були генетично модифіковані – у них додали флуоресцентні сполуки, які світяться, коли вони виявляють токсини.

Здоровий кишковий мікробіом пов’язаний з усіма системами організму, від поліпшення регуляції гормонів, абсорбції поживних речовин, травлення і до функції імунної системи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дослідники виявили, що коли кишкові бактерії піддаються впливу лише одного мг/мл штучних підсолоджувачів, то перетворюються на токсини.

І чим вище кількість штучного підсолоджувача, тим більше випускається токсинів!

Це ще один доказ того, що споживання штучних підсолоджувачів негативно впливає на мікробну активність кишківника, що може викликати широкий спектр проблем зі здоров’ям.

Дієтичні напої становлять чверть ринку підсолоджених напоїв, однак з’являється усе більше доказів того, що вони не так безпечні, як вважалося раніше. Їх більше не можна розглядати як більш здорову альтернативу.

Штучні підсолоджувачі давно пов’язують з ожирінням, раком, діабетом типу 2, мігренями і навіть токсичним ураженням печінки.

Підсолоджуючі речовини також стають забруднювачами навколишнього середовища, оскільки вони стійкі до процесів очищення стічних вод.

Професор Кушмаро додав, що результати можуть також допомогти виявити шкоду, яку штучні підсолоджувачі надають навколишньому середовищу.

Аспартам зарекомендував себе як основний компонент у багатьох низькокалорійних харчових продуктах і напоях. Він споживається понад 200 мільйонами людей по всьому світу і міститься в більш ніж 6 000 продуктах.

До них відносяться газовані безалкогольні напої, порошкоподібні безалкогольні напої, жувальна гумка, десертні суміші, пудинги і начинки, а також деякі вітаміни і ліки.

Аспартам – штучний підсолоджувач, отриманий шляхом з’єднання двох амінокислот L-фенілаланіну і L-аспарагінової кислоти з третім компонентом, званим групою метилового ефіру. Його потрібно мало для солодкого смаку, що робить аспартам практично некалорійним. Вважається, що він до 200 разів солодше від сахарози.

Дослідження Медичного коледжу Вісконсіна і Університету Маркетт, опубліковане в квітні цього року, пов’язує штучні підсолоджувачі з ожирінням та діабетом, стверджуючи, що підсолоджувачі змінюють те, як організм переробляє жир і використовує енергію.

Дослідники годували групу щурів продуктами з високим вмістом цукру або штучних підсолоджувачів, включаючи аспартам і ацесульфам калію. Через три тижні зразки крові показали значні відмінності в концентраціях біохімічних речовин, жирів і амінокислот.

Було відзначено зменшення різноманітності мікробів і вони виробляли аномальні хімічні речовини, які з більшою ймовірністю призводили до розвитку діабету і змушували додавати у вазі. Дослідження в Бостонському університеті показало, що у людей, які щодня пили дієтичні напої, майже в три рази частіше зустрічався інсульт, деменція.

Результати цього дослідження можуть допомогти в розумінні відносної токсичності штучних підсолоджувачів та потенційного негативного впливу на мікробне співтовариство кишківника.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дієтична кола не сприяє зниженню ваги, а також вбиває бактерії у вашому шлунку