facebook

Студенти втратили дар мовлення: в Україні хочуть скасувати заочну форму навчання – подробиці

В Україні змусять усіх студентів ходити на заняття


В Україні внесено законодавчу ініціативу щодо можливого скасування заочної та вечірньої форм навчання в університетах країни, починаючи з наступного року. Про це пише “Telegraf”.

Автори законопроєкту вважають, що освітні реалії під час війни потребують змін в освітній системі. У разі ухвалення закону, студенти більше не зможуть навчатися за заочною формою.

Законопроєкт №10092 було запропоновано 12 народними депутатами від партії “Слуга народу” та депутатом від партії “Голос”. Вони пропонують внести зміни до закону “Про вищу освіту”, згідно з якими з 2024 року не буде проводитись набір абітурієнтів на заочну та вечірню форми навчання для здобуття ступеня бакалавра та магістра, а також ступеня молодшого бакалавра.

Одним із аргументів авторів законопроєкту є те, що заклади вищої освіти мають орієнтуватися на розвиток дистанційної форми навчання, особливо з огляду на досвід, накопичений викладачами у цій сфері. На їхню думку, заочна форма навчання є аналогом дистанційного навчання, і тому немає потреби у дублюванні цих форм.

Один із авторів законопроєкту, секретар комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа, зазначила, що заочну форму навчання вже було перетворено на дистанційне навчання. Вона також підкреслила, що заочна та вечірня форми освіти застаріли, і їх можна замінити на більш перспективні дистанційні та дуальні форми навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте експерти освітньої спільноти не завжди підтримують ідею скасування заочної форми навчання. Вони вказують на суттєві відмінності між заочним та дистанційним навчанням та вважають, що скасування заочної форми може бути обмеженням у праві на здобуття вищої освіти для українців.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Студенти втратили дар мовлення: в Україні хочуть скасувати заочну форму навчання – подробиці