facebook

Водіям уже почали масово анулювати права: і це не за порушення ПДР

Що варто знати!

Водіїв можуть позбавити прав не лише за порушення правил дорожнього руху
Позбавлення автомобіліста прав водія, як правило, є крайнім методом впливу і використовується за серйозне правопорушення. Але водії можуть стати пішоходами й без порушення правил дорожнього руху (ПДР), повідомляє mashyna.com.ua.

Останнім часом стало більше випадків вилучення прав водія за борги за аліментами на утримання дітей.

Нерідко водії дізнаються, що їх позбавили правила керувати транспортним засобом безпосередньо від патрульного інспектора при зупинці.

Співробітник патрульної поліції має право відібрати права водія у злісного аліментника, скласти адміністративні матеріали та направити їх до суду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Річ у тім, що обмежити боржника у певному праві має право співробітник виконавчої служби, який має таке право.

Ці заходи передбачені у ст. 71 Закону України “Про виконавче провадження” у разі, якщо боржник накопичив за аліментами заборгованість за 4 місяці.

Постанову про накладення обмежень вносять до бази поліції про конкретну людину, і цю інформацію може побачити будь-який патрульний.

При цьому сам автомобіліст може і бути не в курсі прийнятого рішення. Якщо з’ясується, що він знав про обмеження, але все одно сів за кермо, тоді водія можуть притягнути до відповідальності ще й додатково за ч. 3 ст. 126 Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП).

У такому разі не допоможе навіть погашення заборгованості. Такого водія за рішенням суду можуть позбавити прав водія на строк до пів року.

Якщо суд позбавив водія прав, а він сів за кермо автомобіля, то за такий вид порушення передбачено штраф у розмірі 20 400 грн.

А якщо і після цього порушити ще раз це правило, тоді штраф не лише зросте вдвічі — до 40 800 грн, а й водіям можуть позбавити права керування транспортним засобом на строк від 5 до 7 років, що прописано у ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіям уже почали масово анулювати права: і це не за порушення ПДР