facebook

Введуть техогляд за німецькими стандартами: водії хрестяться, скільки коштує

Офіційна інформація

Україна розглядає можливість впровадження системи технічного огляду автомобілів відповідно до стандартів Асоціації з технічної безпеки Німеччини (TÜV), повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Представники Головного сервісного центру МВС, на чолі з керівником Миколою Рудиком, брали участь у 56-й Генеральній асамблеї та Конгресі міжнародної комісії з тестування водіїв, який відбувся в Об’єднаних Арабських Еміратах. Під час заходу вони зустрілися з представниками Асоціації технічної безпеки Німеччини та домовилися про співпрацю в адаптації українського законодавства до європейських стандартів з технічного контролю та екзаменації водіїв.

Це вказує на можливе впровадження в Україні системи технічного огляду автомобілів з використанням стандартів TÜV.

Варто зазначити, що такі зміни передбачалися з 2022 року, проте через військове вторгнення вони не були втілені. Також передбачалося, що вартість техогляду для легкових автомобілів становитиме 1000 гривень. За прострочений техогляд або за відсутність техогляду хотіли штрафувати на 1700 гривень, а за повторного такого правопорушення протягом одного року – позбавлення посвідчення водія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Німеччині TUV відповідає за проведення перевірок та випробувань транспортних засобів, щоб переконатися, що вони відповідають правилам та стандартам. TUV забезпечує регулярну перевірку безпеки (вона потрібна кожні 2 роки для всіх транспортних засобів у Німеччині). Ця перевірка гарантує, що ТЗ безпечне для водіння та відповідає німецьким стандартам.

Нагадаємо, водіям готують нові покарання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Введуть техогляд за німецькими стандартами: водії хрестяться, скільки коштує