facebook

“Пoтужний хoлoд прe в цi oблaстi, нaвiть синoптики нaстoрoжeнi прoгнoзoм”: дe будe мoрoз у -21 грaдус, дoщ i снiгoпaд?

Хоча поки в Україні попереджають про пожежну небезпеку, але у четвер прийде похолодання, можуть пройти дощі. У квітні за історію спостережень фіксували холод у -22 градуси, а в Карпатах спостергіали снігопади. Чи варто очікувати на подібний сюрприз від погоди цього року.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці у facebook, розповіла про антициклон, який завтра захищатиме Україну від опадів і пропустить їх хіба що у дві області. За її словами, у четвер подекуди відчуватиметься похолодання, а декому, навпаки, пощастить погрітися завдяки літнім градусам.

“У четвер антициклон Peter буде так сумлінно виконувати свої сонячні обов’язки, що не дасть ніяких шансів холодному атмосферному фронту з північного заходу. Тобто, Петро своїм високим статусом, чи то пак атмосферним тиском, не допустить дощів ніяких на територію України. Хіба що вдень на Вінниччині та Черкащині фронт трохи понакрапає невеликими дощиком. Та й усе. Але антициклон великий, поблажливий. тому. як компенсацію за недопущення опадів, знизить температуру повітря в тилу фронту на кілька градусів”, — повідомила синоптикиня.

“Тому. 11-го квітня на заході, півночі (окрім Сумщини), на Вінниччині очікується зниження температури повітря до +16+20 градусів. На решті території України буде літо, +23+27 градусів. У Києві у четвер очікується суха погода із зниженням температури повітря у денні години до +19+21 градуса. До суботи свіжіше повітря охопить практично всю Україну”, — попередила Діденко.

Як інформують “ФАКТИ”, 11 квітня на Заході, Півночі (окрім Сумщини) та на Вінниччині очікується зниження температури повітря до +16-20°.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На решті території України буде “літо” – +23-27°, зазначає народний синоптик Наталка Діденко.

Однак, продовжує далі Наталка Діденко, до суботи, 13 квітня, більш прохолодне повітря охопить майже всю територію України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пoтужний хoлoд прe в цi oблaстi, нaвiть синoптики нaстoрoжeнi прoгнoзoм”: дe будe мoрoз у -21 грaдус, дoщ i снiгoпaд?