facebook

Для українців запровадили нові штрафи: тепер потрібно регулярно звітувати

Подробиці

Українці мають вчасно подавати податкову декларацію
Юридичні особи в Україні зобов’язані сплачувати податок на нерухоме майно та подавати відповідну декларацію за кожний звітний період. В іншому випадку на них чекають штрафи, пише Судово-юридична газета.

Згідно з чинним законодавством платники податків – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року представляють контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація) за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Якщо нерухомість була придбана, декларація з податку подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт. Сплата податку провадиться починаючи з місяця виникнення права власності на такий об’єкт.

Платник податків, у тому числі й перебуває на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності, зобов’язаний подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Несвоєчасне подання податкової декларації протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт оподаткування, у тому числі при переході права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого, що призвело до збільшення або зменшення податкового зобов’язання, передбачено такі штрафи:

у розмірі 340 грн за кожну неподачу (невчасну подачу) Декларації;
у розмірі 1020 грн. – при повторному порушенні за несвоєчасне подання Декларації платником, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф за неподання (невчасне подання) Декларації.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Для українців запровадили нові штрафи: тепер потрібно регулярно звітувати