facebook

Долар падає, а євро пре, як поїзд: банки та обмінки оновили курс валют

Який курс валют в Україні та скільки пропонують у банках та обмінниках за долар та євро станом на 22 серпня

Національний банк України знизив курс долара до гривні. Долар подешевшав після зростання три дні поспіль, повідомляється на сайті регулятора.

Офіційний курс на 22 серпня 2024 року встановлено на такому рівні: 41,2975 грн. за 1 долар (-0,0484 грн).

Курс євро становить 45,8195 гривень за 1 євро (+0,2110 грн). Це історичний максимум, попередній був 21 серпня – 45,8195.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На міжбанку сьогодні курс знизився на 4 копійки до 41,34-41,36 грн/долар (купівля-продаж) порівняно із закриттям у попередній день.

На готівковому ринку курс долара впав на 5 копійок до 41,50 гривень. Курс євро збільшився на 5 копійок до 45,90 гривень.

Нагадаємо, курс долара зріс на 12% з моменту відмови від фіксованого курсу в жовтні минулого року. НБУ дотримується режиму керованої гнучкості курсу, який передбачає, що Нацбанк компенсує структурний дефіцит на валютному ринку, зберігаючи певний рівень волатильності курсу. Вона дійсно зараз є меншою, ніж у роки до початку великої війни, йдеться в огляді.

Поточний рівень інтервенцій із продажу валюти не є критично високим для НБУ, резерви НБУ помітно зростуть до кінця поточного року. Це означає, що Нацбанк не перебуває під тиском, коли курс потрібно послаблювати через нестачу ресурсів, йдеться в огляді.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар падає, а євро пре, як поїзд: банки та обмінки оновили курс валют