facebook

Повітряні сили уточнили, за який час фахівці ЗСУ можуть опанувати ЗРК Patriot

Протягом кількох місяців українські військові можуть опанувати зенітні ракетні комплекси Patriot, які нададуть США Україні.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат та міністр оборони Олексій Резніков у Twitter

“В умовах мирного часу – це певний процес, наші партнери ставляться до цього дуже серйозно, все має відбуватися чітко по правилах. Але на сьогоднішній день, в умовах, в яких опинилася Україна, я думаю, що буде прискорено процес, можливо, до кількох місяців. Маємо приклад – Iris-T та NASAMS. Навчання наших зенітних ракетних фахівців, які поїхали за кордон тривало всього кілька тижнів. Вони приїхали, опанували ці комплекси й успішно виконують завдання в Україні. Ми бачимо, що є в них чимало успіхів: збитих російських і ракет, і “Шахедів”, – заявив Юрій Ігнат.

Крім того, міністр оборони Олексій Резніков у телефонній розмові з американським колегою Ллойдом Остіном запевнив, що українці швидко освоять Patriot.

Вдячний за черговий пакет допомоги в галузі безпеки, особливо за нові можливості для захисту нашого неба від жорстоких атак Росії. Українські ПАТРІОТичні солдати швидко освоять ці системи. Вони довели свої навички багато разів”, – зазначив Рєзніков.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що у новий пакет американської допомоги Україні ввійде батарея ЗРК Patriot з ракетами. Наразі США не уточнюють, яку з версій Patriot передадуть Україні – PAC2 чи більш нову PAC3 з ракетами MSE. Різниця між версіями полягає у ефективності знищення балістичних ракет на різних дальностях.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повітряні сили уточнили, за який час фахівці ЗСУ можуть опанувати ЗРК Patriot