facebook

Буде провокація? Дипломат оцінив ризики вторгнення з Білорусі до України

Буде провокація? Дипломат оцінив ризики вторгнення з Білорусі до України

Основний наступ з Білорусі в Україну потенційно може здійснюватися на східному напрямку.

Таке припущення в ефірі Апостроф TV зробив білоруський дипломат, заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, керманич Народного антикризового управління Павло Латушко.

Північний напрямок є, скоріше, додатковим елементом у загальній стратегії нападу на Україну, оскільки його буде використано для того, щоб “пов’язати” якомога більше сил ЗСУ, прив’язавши їх до кордону Білорусі.
“Тобто, мова не йде про наступ на Київ і повторення сценарію 24 лютого”, – зазначив Павло Латушко, а створення локальних конфліктів, щоб великі українські сили знаходилися вздовж кордону, не беручи участь у бойових діях на сході.

“Чи захоче брати участь у цьому Лукашенку? Я думаю, що навіть якщо й не захоче, Росія організує провокацію на кордоні Білорусі з Україною, що змусить Лукашенка реагувати”, – розповів дипломат.

Він не виключає, що Олександр Лукашенко може залучити приватне охоронне підприємство, яке останніми місяцями отримало дуже серйозне фінансове вливання з боку Росії.

“Ці головорізи можуть приєднатися до російських солдатів”, – не виключає він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, у лавах бійців сил спеціальних операцій також є одурманені російською пропагандою і які будуть готові піти разом із росіянами.

Але більшість білоруських сил не готові, тому мова може йти про їхнє використання другим ешелоном як підтримку та тилове забезпечення, заявив Павло Латушко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Буде провокація? Дипломат оцінив ризики вторгнення з Білорусі до України