facebook

Масовані ракетні удари Росії по Україні: з’явилася реакція Байдена

Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари Росії по Україні.

Президент США Джо Байден прокоментував терористичну атаку Росії по українських містах та наголосив, що ракетні удари окупантів “ще більше зміцнюють зобов’язання підтримувати український народ”.

Про це йдеться у заяві лідера США, опублікованій на сайті Білого дому.

“Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари Росії по Україні, включно з Києвом. Ці напади вбили та поранили мирних жителів і знищили цілі без військового призначення. Вони ще раз демонструють всю жорстокість незаконної війни Путіна проти українського народу. Ми знову закликаємо Росію негайно припинити цю неспровоковану агресію та вивести свої війська з України. Ці напади лише ще більше зміцнюють наше зобов’язання підтримувати народ України скільки завгодно”, – зазначили в адміністрації Білого дому.

Байден підкреслив, що разом із союзниками та партнерами Америка продовжуватиме стягувати з Росії кошти за її агресію та надавати військову підтримку Україні. Окрім цього, у Білому домі обіцяють притягнути Путіна та Росію до відповідальності “за її звірства та військові злочини”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ракетні обстріли росіян по Україні: що відомо станом на зараз
Щодо ситуації на Львівщині в РНБО повідомили, що росіяни пошкодили на Львівщині 11 об’єктів критичної інфраструктури. Втім, обіцяють, що найближчим часом ситуація стабілізується і все стане на свої місця. Секретар РНБО закликає українців не панікувати, бо це лише грає на руку ворогові.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазгначив, що сьогоднішня атака Росії на енергосистему України є наймасштабнішою від початку війни – окупанти завдавали ударів по всьому ланцюгу постачання електроенергії.

Зокрема, внаслідок ракетного удару по Львову близько 90% міста – без електропостачання, трамваї та тролейбуси не курсують.

Мешканців Миколаєва попередили про відсутність вуличного освітлення, у місті не працюватимуть світлофори, а після 17:00 у Миколаєві скоротили кількість електротранспорту на вулицях.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Масовані ракетні удари Росії по Україні: з’явилася реакція Байдена